Welkom op de teampagina van de Knights Pupillen

Het pupillen team van onze Knights is een gezellig en vrolijk team voor jongens en meisjes van 9 tot 12 jaar. De stap van de Beeball naar de pupillen gaat wel gepaard met wat verschillen. Op eens zijn er 4 honken in plaats van 3. We lopen nu dus niet meer in een driehoek maar in een vierkant over de honken. Ook de bal is groter, namelijk net zo groot als de officiële honkbal, alleen is deze nog niet zo hard. Ook begint hier het echte werk pas als je moet slaan. Een paaltje is namelijk verleden tijd en er wordt tijdens de wedstrijden nu alleen nog geslagen op gegooide ballen. Ook hier staat spelenderwijs leren nog hoog op de lijst. Toch merken we dat de pupillen fanatieker zijn.

Trainingen bij de pupillen zijn ongeveer een uur en een kwartier en volgen ook de verdeling tussen een veldseizoen en een zaalseizoen. April tot oktober is het veldseizoen. Na een paar weken rust gaat halverwege november de training weer verder in de zaal.

De wedstrijden zijn ook erg anders. De pupillen hebben een competitie die wordt geleverd vanuit de bond, waardoor zij in ongeveer 15 wedstrijden van anderhalf uur het veldseizoen spelen. Voor de wedstrijd is er eerst een warming up van ongeveer een uur. De wedstrijden van de pupillen zijn op de zaterdag.

Ouders en verzorgers wordt gevraagd een bijdrage te leveren aan deze wedstrijden door afwisselend vervoer (bij uitwedstrijden) of een kantinedienst (bij thuiswedstrijden) te verzorgen.

De pupillen trainingen worden verzorgd door Jan Kloosterman, onder wie Wietse van der Velde en Susan Smits assistentie verlenen. Ook bij de wedstrijden staat Jan aan de leiding met hulp van Wietse en Susan.

Voor vragen of meer informatie kan gemaild worden naar secretaris@knightsleek.nl

Klik hier voor de spelregels.