Welkom op de teampagina van de Beeball, ofwel de Little Knights

Deze sport is een variant van honkbal die ontwikkeld is zodat kinderen, jongens en meisjes, van 5 tot 9 jaar ook de basis van het spel kunnen leren. Deze trainingen zijn gefocust op het spelenderwijs leren van gooien, vangen, slaan en het honklopen. Ook word hier de basis gelegd om het tactische onderdeel van honkbal onder de knie te krijgen. Omdat de kinderen bij beeball nog erg jong zijn word geslagen van een paaltje in plaats van een aangegooide bal. De bal zelf is kleiner en zachter dan de echte honkbal. Ons beeball team speelt volgens de Rookie regels, zodat iedereen gezellig met ons mee kan doen.

Voor meer informatie over het spelletje Beeball verwijzen we u door naar DEZE site van de bond, waar alle informatie te vinden is over onder andere spelwijze en spelregels.

De trainingen bij de beeball zijn van 18:00-19:00 op de maandag avond verdeeld over 2 periodes in het jaar. De veldtrainingen zijn van april tot ongeveer halverwege oktober, waarna de Beeballers meteen door gaan de zaal in. De trainingen beginnen met een gezamenlijke warming-up en bevatten daarna oefeningen gericht op individuele verbetering, teamspel en veel spelletjes.

Wedstrijden vinden bij de Beeball plaats in de vorm van toernooitjes door het Noorden. Gemiddeld 1.5 keer per maand gaan we met de kids op pad om een geweldige dag te hebben bij een van de andere clubs.

De beeball trainingen worden op dit moment gegeven door Elza Martens en Wouter van der Donk. Zij worden geassisteerd door een van de ouders die fungeert als coördinator van toernooien, maar ook dingen als communicatie tussen de ouders en de trainers. We zijn nog op zoek naar een communicatiecoördinator voor Beeball.

Op dit moment is er geen BeeBall team meer bij Knights, maar geïnteresseerden kunnen mailen met  secretaris@knightsleek.nl  voor het opzetten van een trainingsmoment.

Klik hier voor de spelregels.